Årsjokaren 2017 och jubileumsåret 2018

Av: Mats L. | Datum: 2018-02-18 | Visad 513 gånger

Ett år som ordförande har gått snabbt. Det var med ödmjuk respekt jag tog över ordförandeklubban i JOK efter Bo Rocks 11 år i rollen. När vi nu med Årsjokaren och Årsmötet summerat 2017 och går in i 2018 kan jag bara konstatera att det är ett privilegium att få leda en sådan välskött förening med så många engagerade medlemmar.

2017 har varit "belöningarnas år". Året har karakteriserats av att JOK belönats och uppmärksammats på många olika sätt. Det har varit alltifrån bra resultatframgångar till utmärkelser från orienteringsförbund och Järfälla kommun. Detta och mycket mer har Maria Pedersen fångat och sammanställt i 9:e upplagan av Årsjokaren. Mycket intressant läsning! Under 2017 har styrelsen även jobbat aktivt för att bredda JOK och ta hand om tillväxten. Under 2017 ökade antalet medlemmar med 17% och vi är nu nästan 500 medlemmar.

2018 kommer att bli "jubileumsåret". Järfälla OK fyller 60 år och det ska vi fira. Vi tillsatte på årsmötet en trivselkommitté, under ledning av Eva Svanberg, med ansvar för firandet. Styrelsen har även i budget förslaget för 2018 avsatt pengar för firande. En jubileumsfest kommer att hållas i november månad. Jag hoppas att alla JOK:are, nuvarande såväl som tidigare medlemmar, vill vara med och bidra i firandet. Gunilla Schönning har påbörjat en intervjuserie med nedslag i JOK:s historia. Jag har redan sett delar av det och jag lovar att det kommer bli spännande läsning. Alla JOK:are kommer även att kunna dela med sig av historiska anekdoter via hemsidan. Mer om det senare.

Innan vi går all-in på 2018 och 60års-jubileet, önskar jag att ni passar på att avsätta en stund och njuta av allt som hände 2017 genom att sjunka ner i soffan och läsa igenom Årsjokaren.

Trevlig läsning
Mats Lundbäck, Ordförande i Järfälla OK 2017

Länk: https://jarfallaok.se/filarkiv/index.php?folder=Jokaren


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar