Äntligen är OL-våren här!

Av: Mats L. | Datum: 2018-04-21 | Visad 468 gånger

Det känns som om det varit en lång uthållig väntan på att OL-säsongen 2018 ska starta på riktigt. Nu är den här och det med besked. Tre kommande intensiva helger med JOK:s vårtävling, 10-mila och Barkarbyloppet kickar igång våren, men det händer så mycket annat också. Häng med!

Det ser ut att bli en kanondag i Hällkana ute i Upplands-Bro när vi under Frank Steiners ledning arrangerar vår årliga nationella tävling. Infrias alla förhoppningar blir vi drygt 1500 startande, stöttade av ett 70-tal JOK-funktionärer. 58 JOK-ungdomar står på startlinjen. Förberedelserna kring tävlingen har kantats av utmaningar iom den sena våren. Nu ska allt var löst med en kompromiss genom att det kommer att bli långt att gå från parkeringen till Arenan. Vi kan tyvärr inte använda den påtänkta ängen. Samåk!

Redan två veckor efter JOK:s OL-tävling är det dags för ett nytt stort arrangemang, Barkarbyloppet. Bo Rock håller ihop från JOK:s sida med stöd från ett gäng juniorer i kärntruppen. Årets upplaga av Barkarbyloppet innehåller en mängd nyheter med bland annat fler klasser och nya grepp med avseende på marknadsföring av loppet. Vill du hjälpa till skriv upp dig på JOK:s hemsida.

Tävlingssäsongen har börjat bra. Jesper Åkesson satte tonen genom att drämma till med en 5 min seger i H14 på en av de första tävlingarna som kunde genomföras i Stockholmstrakten. Fler JOK-segrar har följt. Mästerskapssäsongen har också börjat bra där Oskar Edvardsson lyckades bäst med en topp 10 placering på gårdagens Natt-SM i Jönköping. Glädjande är också att vi hade 5 startande Natt-SM-löpare från JOK omgivna av ett genomtänkt ledarengagemang och upplägg. Ett viktigt steg i att skapa den JOK-miljö som behövs kring de som har ambition att utvecklas till att prestera på topp i OL-världen. Vill du vara med och hjälpa till eller påverka kontakta Ola Bovallius o c/o.

60-årsfirandet har inletts med artiklar från JOK:s barndom. Det har varit kul att följa samarbetet mellan Gunilla Schönning, Maria Pedersen och Eric Roller för att hitta formerna för publicering. De har även skapat en yta på hemsidan där alla JOK:are kan dela med sig av små och stora JOK-anekdoter/traditioner etc. Vi kommer att under 60-årsfesten att uppmärksamma och premiera några av de som delat med sig av JOK-anekdoterna. 60-årsfesten kommer att gå av stapeln den 17/11. Kul att se att den nya Trivselkommittéen kommit igång! Vill du vara med och hjälpa till eller påverka kontakta Eva Svanberg o c/o.

Den nya Motionskommittéen har också kommit igång. Planering har gjorts av Klubbmästerskap (10 juni Lång-KM och 20 augusti Medel-KM), Motionsorienteringar (4 stycken under året med poängtävling), Naturpasset (tre områden), samt vuxennybörjarkurs och ett nytt grepp på veckans bana efter sommaren. Första Motionsorienteringen lockade 60 startande. Vill du vara med och hjälpa till eller påverka kontakta Henrik Hansson o c/o.

Ungdomsverksamheten fortsätter att imponera. Förra tisdagen välkomnade vi 24 stycken nybörjare som nu ska skolas in i JOK och då betar vi ändå inte av hela den kö av ungdomar som vill börja orientera. Vi behöver bli fler ledare och för att råda bot på det hålls en Ungdomsledarutbildning i Granskog under maj. När jag var på Järfälla kommuns föreningsträff var det mer än en som undrade vad som händer vid Granskog. "Det är så mycket folk där". JOK börjar bli en snackis i Järfällas föreningsliv och det är många som är nyfikna. Sommartältlägret kommer som vanligt bli en riktigt höjdare och Sommaräventyret kommer att hållas under midsommarveckan för sommarlediga ungdomar. Ungdomsverksamheten håller även på att introducera en ny nivå i utvecklingstrappan för att underlätta steget mellan nybörjare och att springa i helt okänd mark. De nya ungdomsträningarna (orange/röd nivå) kommer att arrangeras på torsdagar i närområden runt om i Järfälla. Vill du vara med och hjälpa till eller påverka kontakta Leif Mörkfors o c/o.

Till sist vill jag uppmuntra alla att komma ut och titta på 10-mila i Nynäshamn den 28-29/4. Det går också att följa med via webb-TV. JOK mönstrar 9 lag, stöttade av en ledarstab om 10 personer. Om jag blickar tillbaka något år är det en fantastisk siffra. Vi hade då svårt att få ihop ett lag per klass. Speciellt skulle jag vilja lyfta fram Maria Edvardssons engagemang i att locka med oss andra att komma med och springa stafetter. Det har verkligen gett resultat.

Jag hoppas att vi alla ses på JOK:s tävling imorgon, på 10-mila och på Barkarbyloppet
Mats Lundbäck, ordförande Järfälla OK

PS Du har väl inte glömt att se över din JOK-kollektion inför säsongen? Kontakta Per Nilsson om du behöver bli uppgraderad. DS


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar