Järfälla OK på femte plats i Ungdomens 10mila

Av: Mårten W. | Datum: 2018-08-04 | Visad 251 gånger

Det blev en femte plats för Järfälla OK i HD18-klassen i årets Ungdomens 10mila. Det är samma placering som förra året och JOK är därmed att betrakta som ett etablerat topplag i tävlingen som traditionsenligt avgörs i Västergötland första helgen i augusti varje år. Segrade gjorde Tampereen Pyrintö från Tammerfors i Finland

Precis som i förlagan, stora 10-mila, avgörs HD18 klassen över 10 sträckor. Skillnader här är att sträckorna är kortare och att bara ungdomar upp till och med 18 år får delta.

Årets JOK-ungdomar lyckades alltså upprepa den lite överraskande femteplatsen från förra året. Men till skillnad från då, när JOK var ett av tätlagen genom hela tävlingen, kom laget i år smygande från ett mer undanskymt läge. En slutplacering bland de fem bästa kändes ett tag avlägsen. Men det skulle visa sig att bredden i laget skulle bli avgörande. JOK:arna fortsatte att prestera bra lopp sträcka efter sträcka och avancera i resultatlistan. När det var Johan Langeraks tur att sticka ut på den långa sistasträckan var plötsligt en plats på podiet inom räckhåll. I en mycket spännande avslutning förde sedan Johan upp laget till 5 plats vilket var den bästa placering under hela tävlingens gång.

Tack alla ungdomar för härlig laganda och bra prestationer under natten i Götenetrakten!

PS Vi ser också fram mot ett utförligatre reportage från några av deltagarna lite senare.


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar