Intensiv helg och kommande vecka – DM-framgångar och var vill du vara med?

Av: Leif M. | Datum: 2018-08-26 | Visad 473 gånger

Så var helgens DM-tävlingar avklarade, denna gång i utkanterna av välkända Sorunda socken och i en ganska annorlunda terräng.

För mig som ”terrängblind” blir det ibland lite knivigt att hänga med på uttalanden som ”oj vilken trevlig terräng” eller ”fy vilken oteknisk och tråkig terräng”, jag är liksom inte tillräckligt van för att förstå dessa distinktioner, men nu i helgen har det verkligen varit delade läger om sorundaterrängen. Ibland har jag precis pratat med två som ex gillande terrängen och då, liksom en vindflöjel, ställt mig på den sidan d v s terrängen var kanon. Men så, vid samtal nummer tre och vid ett försiktigt positivt uttalande, har det visat sig att denna person inte alls gillade terrängen, det var både för lättlöpt, för många grönområden och kanske för många långsträckor och plötsligt har jag bytt sida, ja lättlöpt var det ju, det är sant…… Hursomhelst tyckte jag den var en underbart trevlig helg, bra väder, trevlig marka, glada barn och vuxna och en trevlig TC, men men, herrduschen var jäkligt varm, där ger jag mig inte!!

DM-framgångarna fanns också att njuta av för JOK:s vidkommande. I mästerskapsklasserna finner vi tre dubbelmedaljörer i form av Miia Roller (silver och brons), Oskar Edvardsson (guld och silver) och Birgitta Billstam (guld och silver). Stort grattis till er! Dessutom fanns flera ”poängplatser” såsom Ulf Radler (dubbel-4:a), Johan La (dubbel-5:a) och Jesper Å, Robert, Johan Lu och Peter Lu (5:or) samt Amanda och Ann Lu (6:or).

Något tyngre favoritfall känner jag inte till, men Lars P och Peter Lu fanns åtminstone på min favoritradar i H55-klassen inför lördagen. En svettig långsträcka satte käppar i hjulet för duon. Glad att jag själv höll mig till en Ö-bana som senare visade sig vara densamma som H80-banan. Det visade sig att min tid skulle ha räckt till en silverplakett i den senare klassen, efter det outtröttliga fenomenet Rune Carlsson från Sumpan, så håller jag formen på samma nivå de kommande 25 åren så finns det en chans att jag får köpa in ett prisskåp!

Kul också att se så många på plats idag trots en lång resa!

Regionfinal i Ungdomsserien

På onsdag är det så dags för regionfinalen i Ungdomsserien på Kärsön och Sara meddelar att allt är under kontroll! Efteranmälan går ut om några timmar och just nu har vi kanonfina 93 anmälda! Tullinge har 77 och Snättringe 66 så även om vi saknar en hel del löpare i HD16-klasserna så har vi goda förutsättningar att hålla oss kvar i toppen om lejonparten kommer till start! Vi håller tummarna för det och jag tror det är många som i så fall längtar till ”la grand finale” i Bagarmossen den 29 september!

Träningar

På tisdag är det träningar för alla som vanligt och på torsdag körs det både gul/orangea banor i Bodaäng och ”Extern karta” i Törnskogen! Häng på!

Nästa helg - SM eller familjeutflykt?

Nästa helg är det ovanlig lugnt på tävlingsfronten i stockholmsdistriktet! Ett gäng åker på en riktig långresa till U-SM i Luleå, vi håller tummarna för fina lopp däruppe! Vid Alby Friluftsgård hålls ”Tyresöorienteringen”, just nu knappa 300 anmälda.

Anmäl: https://eventor.orientering.se/Events/Show/20074

Vill man göra en lite längre utflykt, på egen hand eller med familjen, kan jag rekommendera att ta en tur till något av våra granndistrikt. Jag menar att en utflykt till dessa, lite mindre tävlingar, är väl så roliga och ofta kan man kombinera dem med lite kultur eller något värdehöjande cafébesök!

Nästa helg finns ett smörgåsbord av denna arrangemangssort, bara att välja och vraka, men kom ihåg att ordinarie anmälan går ut redan ikväll! OBS går att anmäla ytterligare några dagar till typ onsdag!

Lördag:  

Åkers IF:s 100-årstävling utanför den charmiga bruksbyn Åkers-Styckebruk. Fina bruksmiljöer och lantlig karaktär. Besök Engelska parken från 1780-talet! Just nu dryga 200 anmälda. Knappa 5 mil från Jakobsberg!

Anmäl: https://eventor.orientering.se/Events/Show/20074

Ol-Rounden – tävling utanför Riddarhyttan, går deltävlingar både lördag och söndag, men man kan såklart välja att bara springa en dag!

Åker man till Riddarhyttan måste man stanna till vid Stor-Karis sten! Den finns utefter riksväg 68 och strax norr om Källfallet finns en skylt som visar hur man tar sig till Stor-Karis sten.
Jättekvinnan Stor-Kari från Passboberget sägs ha kastat denna sten mot kyrkan i Skinnskatteberg för att tysta kyrkklockorna. Stenen nådde dock inte ända fram och kan nu beskådas en bit in i skogen från riksvägen. Just nu dryga 200 anmälda. Knappt 15 mil från Jakobsberg.

Anmäl: https://eventor.orientering.se/Events/Show/18032

Söndag:

Ol-Rounden – dag 2 (se ovan)

Anmäl: https://eventor.orientering.se/Events/Show/18033

Gripträffen -  i närheten av Mariefred. Efter loppet kan man ta en tur in till staden, strosa i Mariefreds gränder eller fika i hamncaféet. Att kolla in Gripsholms slott brukar annars vara populärt hos de yngre! Slottets namn är från 1381 och härstammar från den välkände svenska stormannen Bo Jonsson Grip som också givit namn till arrangemanget!

Drygt 150 anmälda just nu och dryga fyra mil från Jakobsberg!

Anmäl: https://eventor.orientering.se/Events/Show/18550

Slutligen - I Granskog håller Göran Lu och hans kamrater en fullbokad nybörjarkurs i dagarna två! Kul att så många hugade föräldrar anmält sig till denna övning!

Kom också ihåg!

För båda dessa arrangemang är onsdag sista anmälningsdag!


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar