Soppainstruktioner

Soppa och smörgåsar med tilltugg, kaffe/te skall vara klart att förtära från klockan 19.00.

Inköpslista för soppaansvariga: Ta reda på vilka grupper som tränar i Granskog, se kalendern. Eventuellt minska inköp om alla grupper inte är i Granskog.

Kom ihåg: Det är bättre att ni köper lite för mycket och att det blir över än att det tar slut och att några blir utan soppa och/eller smörgåsar. De som tränar på torsdagarna kan dra nytta av det som blivit över. Tänk på att inte lägga fram allt på en gång, då Nissaras grupp kommer senare.

  • Soppa för minst 50-60 personer, t.ex. grönsakssoppor i olika varianter, potatis- och purjolökssoppa, broccolisoppa, köttsoppa, fisksoppa, ärtsoppa.
  • Bröd till 80-100 personer (ca 2 skivor/pers), blanding av ljusa och grova/mörka.
  • Smör 
  • Pålägg t.ex. ost, leverpastej, skinka eller korv i olika former/smaker
  • Två olika grönsaker som pålägg t.ex. tomat, gurka och paprika
  • Saft eller juice 
  • Mjölk till kaffe/te (kolla om det finns kaffe/te i Granskog)

JOK står för kostnaden. Kvitto med uppgift om att utlägget är för soppan och ett kontonummer för ersättning skickas till vår kassör.

Efteråt: Kom ihåg att stänga av kaffebryggaren! Plocka undan maten, diska och torka av bord. Ta med soppåsar ut ur stugan och kasta på lämpligt ställe. Se till att samtliga fönsterluckor är neddragna (fönsterluckan närmast köket är för närvarande trasig). Släck och stäng! (kontrollera så att även dörrarna till omklädningsrummen är låsta.) Lämna tillbaka lånenyckeln på kroken i köket nästkommande torsdag eller tisdag.

Ring/SMS till nästa person i soppa listan vad som kan behöva köpas in t.ex. diskmedel, kaffe osv. Tips: Om du är på torsdagsträningen kolla vad som finns i frys och kylskåp.

Uppdaterad: 2016-08-09 av Malin Kvarnefalk