Sällskapsresa till Veteran-SM – Silvermedalj till Mårten!

Av: Leif M. | Datum: 2022-09-19 | Visad 322 gånger | Gillats av 0 medlemmar

Efter pandemins isolering kändes det extra trevligt att tillsammans med ett gäng veteran-JOK-are ge sig iväg på en längre orienteringstur, till årets upplaga av Veteran-SM i Vetlanda.

Syftet med resan var att lära känna sina klubbkamrater lite mer, att knyta nya kontakter och dela en upplevelse tillsammans och det var en härlig blandning som tryckte gasen i botten mot Vetlanda i fredags morse, många som inte kände varandra sedan tidigare.

I en bil och en minibuss gav vi oss i väg och bussen framfördes av taxichaffisen Janne. Man kan säga att han flög lågt och det var frekventa filbyten på vägen ner vilket gjorde att vi landade utanför det klassiska stadshotellet i Vetlanda nästan en hel timme innan den GPS-angivna ankomsttiden!

Fredagen bjöd på en relativt enkel sprint i norra Vetlandas villakvarter. Några gjorde nästan sprintpremiär och fick bittert erfara banläggarfällor med avstängda återvändsgränder. Anne Lundmark var mest framgångsrik med en fin 6:e plats. Tre ytterligare löpare under 9 min/km, där jag själv var en av dessa tre, ett personbästa i sig, som knappast kommer att återupprepas.

På kvällen hade vi app-fest på Pinchos i Vetlanda, så det var tur att vi hade sovmorgon på lördagsmorgonen. På plats på den idylliska arenan vidtogs tältuppsättning och trots mängder av medlemsår i kvintetten som tog huvudansvaret för denna syssla, var det en utmaning som var ganska underhållande att beskåda för oss som tog ett steg tillbaka, men till slut så ståtade det vacker blått i fin kontrast mot den gröna ängen.

Medeldistansen var tuff och många var slitna efter målgången. Mårten visade, trots någon bom, att han var vårt största medaljhopp på resan och att de flesta av oss andra kämpar väl och är orienteringsentusiaster utan tätambitioner. Det blev bråttom hem efter loppen då resans Bajenfans hade en hägrande TV-sänd match mot BK Häcken som inte fick missas medan vi andra tog en välbehövlig tupplur i våra 70centimeterssängar.

Efter en rejäl söndagsfrukost var det med viss bävan vi tog oss ut för långdistansen, tidigt på söndagsmorgonen. Dock var kuperingen något snällare lagd denna dag och omdömena var positiva efter målgång. Mårten kom nöjd i mål som 2:a när halva startfältet fortfarande var i skogen och tiderna brukar ju bli snabbare senare på dagen i många sammanhang, men nu räckte konkurrenterna inte till och efter en nagelbitare in i kaklet kunde vi konstatera att silvret var bärgat. Grattis Mårten!!Jag hoppas och tror att vi alla var nöjda med utflykten även om den smolkades av det nyckelbensbrott som allas vår Göran drog på sig alldeles i slutet av långdistansen och som resulterade i en ofrivillig natt i Eksjö. Vi hoppas på snabb läkning!

Känslan just nu är att vi absolut ska försöka göra en ny utflykt till Veteran-SM 2023. Visst följer du med då?


Kommentarer

Inga kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar.

D:9 T:18 Loggen