Hur bygger man en bricka av vass?

Av: Leif M. | Datum: 2023-06-22 | Visad 172 gånger | Gillats av 2 medlemmar

Under dagarna fyra pågår just nu SOMMARÄVENTYRET i Granskog så som traditionen bjuder. 26 barn i startlistan och fem tokladdade ledare i form av William, Jesper, Bella, Amanda och Hampus har rivstartat orienteringssommaren med lekar, naturupplevelser och kompishäng.

Det rapporteras om nyfikna kossor, specialpinnar för att undersöka om träd är ihåliga, myggbett, översjöbad, vassbyggen och ormmöten. Alla verkar ha kul och att ledarna är utpumpade efter varje dag har jag själv fått uppleva på nära håll och vissa ledare sov t o m under tisdagens Sluggerutmaning…..

Idag avslutas lägret och det ryktas om att fler ledare ska bada idag. Dessutom en sprinttävling runt stugorna – barnen mot ledarna, man är ju nyfiken på hur det ska gå….

Själv har jag nu lärt mig att ”bygga en bricka” av vass under överinseende av Oscar. Hur brickan ska användas är i skrivande stund oklart, men om den håller för ett glas fyllt med isbitar och saft så ser jag fram emot att bli serverad på denna vassbricka. Hur det blir med den saken återstår att se!


Kommentarer

Inga kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar.

D:9 T:25 Loggen