Vilken helg!

Av: Leif M. | Datum: 2023-09-04 | Visad 139 gånger | Gillats av 3 medlemmar

Det finns vanliga orienteringshelger och det finns orienteringshelger som sticker ut. Den JOK-helg som nu skyndar mot sitt slut får med råge kategoriseras som det senare…..minnesvärt!

Jag får väl nu, lite så smått, räknas som JOK-veteran (inte bara till åldern) och visst känns det så när jag inser att jag har haft förmånen att följa den nykorade norska mästaren i medeldistans från att vara en ung lovade H12:a till att nu dominera det TV-sända mästerskapet. Så jättegrattis Oskar Edvardsson till denna stora framgång, du har alltid varit och är en väldigt fin representant för Järfälla OK, så jag tror att vi alla är stolta och extra glada för din framgång! Hoppas vi kan få använda dig i Granskog någon gång framöver så att våra unga JOK-are kan få träffa vår JOK-stjärna och kanske höra dig berätta om loppet!?

Ibland smittar framgångar av sig sägs det och det känns som Oskars norrmansutskåpning påverkade JOK-deltagarnas DM-lopp i rätt riktning. DM gick på ett väldigt tekniskt område i närheten av Roslagsstoppet, med bussning i bästa O-ringenstil och en läcker tätskogsarena, späckad med nykläckt mygg….

I lördags var det utmanande långdistans med gröna grönområden, välrisade kalhyggen och rätt så sanka sankmarker, så den som kom i mål torrskodd och utan rivsår hade nog inte riktigt gjort jobbet därute. De som gjorde jobbet bäst i JOK var guldplacerade trion Peter Lundberg (H60), Mårten Waldenfjord (H50) och Birgitta Billstam (D75). Övriga på prispallarna var tvåorna Anders Boström (H40), Hampus Si (H12) och Dora Kock (D35) samt trean William Grunder (H20). En fjärdeplats i D60 snodde comebackande Sofia Schölander, åt sig, en JOK-stjärna från 80-talet som efter ett långt passivt medlemskap i moderklubben och helt utan JOK-kläder i garderoben visade att orientering i viss mån är som att lära sig cykla. Välkommen tillbaka i hetluften!

Sju pallplatser på lördan följdes upp med lika många idag på medeldistansen. Hela 1 038 löpare i resultatlistan, så det flesta stockholmsaspiranter var på plats. Denna dag gläds vi extra åt guldkalvarna William G (H20) och Hampus Si (H12) som snäppade upp något knäpp från igår. Vidare ytterligare en andraplats åt Anders B (H40), men också till Jonatan Anderson (H18) och Lars Palmqvist (H60). Amanda Mörkfors gladde mycket med en bronsplakett i D16 och även Birgitta B tog en tredjeplats trots stora problem med en stenkontroll vid banans slut.


Kommentarer

Inga kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar.

D:9 T:19 Loggen