Anders tackar för sig!

Av: Leif M. | Datum: 2023-09-15 | Visad 108 gånger | Gillats av 0 medlemmar

I slutet av oktober i år är en mycket speciell JOK-epok över. Redan i november 2008, alltså för hela femton år sedan, lyckades Järfälla OK knyta Anders Nissar till oss, som tränare för klubbens satsande medlemmar, från 13 år och uppåt. Femton år som tränare i en orienteringsklubb är sannolikt en unikt lång tid och med ålderns rätt har Anders nu berättat för styrelsen att han bestämt sig för att dra sig tillbaka från tränarrollen.

Anders har under åren lagt en mycket stabil stomme i JOK:s träningscykel och han har med ackuratess skapat och namngivit flera olika och årligen återkommande träningsövningar och utmärkelser såsom ”Hemlängtan” och ”Årets Spikare”.

Anders är som ni vet en person som kanske man inledningsvis kan uppfatta som en ”hårding”, men när man lärt känna honom mer så hittar man omtänksamhet, nyfikenhet och värme, något som nu färgat nästan en hel generation uppväxande JOK-are. Att ha ”Nissar” som tränare har varit en stolthet för många ungdomar och, även om man sannolikt känt respekt, ändå verkligen känt att han stått upp för dem och deras orienteringsvärld på bästa sätt. Detta gav sig ju uttryck inte minst när det trycktes upp träningströjor och buffar under varumärket ”Nissars Nissar”.Vi i styrelsen vill naturligtvis formellt tacka av Anders och detta kommer att ske torsdagen den 26 oktober då träningen ”Maximal final” går av stapeln med också Anders final som tränare i JOK (han slutar sin tjänst den 30 oktober). Hoppas ni är många som passar på att komma till Granskog då, både för den maximala finalen, men självklart allra främst till avtackningen!


                                                    Hur många av dessa "Nissar" dyker upp på avtackningen?

Vi hoppas såklart att Anders kommer finnas med som medlem i JOK även framöver och dyker upp i Granskog då och då. Det ser vi fram emot!

Hur vi kommer att lösa tränarfrågan efter det att Anders slutar sin tjänst är i dagsläget inte klart, men en fråga som styrelsen naturligtvis jobbar med. Vi tar såklart gärna emot förslag och tankar kring detta från er medlemmar. Kontakta vår ordförande Andreas Grunder om du vill bidra!


Kommentarer

Inga kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar.

D:9 T:52 Loggen