Nils Fogeby har avlidit

Av: Leif M. | Datum: 2024-05-26 | Visad 287 gånger | Saluterats av 10 medlemmar

En av Järfälla OK:s verkliga pionjärer, Nils Fogeby, har avlidit efter en tids sjukdom.

Nils, eller Nisse som de flesta äldre JOK-are kallade honom, var medlem i föreningen sedan ”urminnes tider” och en av de som bildade föreningen 1958. Nisse var också en framgångsrik orienterare, inte minst i JOK:s 10-milalag under 1960-talet. Han har dessutom det sannolikt svårslagna rekordet vad gäller antalet KM-plaketter, hela 37 stycken, alla tillverkade av den legendariska Märta Pettersson.
Nils Fogeby och hans hustru Maj var länge aktiva på olika sätt i föreningen, men på senare år har de, med ålderns rätt, inte setts till så mycket i föreningens vardag. Familjen Fogeby har egentligen varit aktiva i föreningen allt sedan uppstarten och Nisse och Majs barn, Agneta och Gunilla, finns bland våra medlemmar, liksom dottersonen Andreas och nu sedan några år tillbaka också en fjärde generation i form av vår H12-löpare Malte Fogeby. Nils Fogeby blev 94 år gammal.

                                                                                         Nils vid 10-mila 1968.


Kommentarer

En kommentar

Logga in om du vill skriva en kommentar.

Till flydda tider återgår min tanke än så gärna som just när Nisse Fogeby var klubbens stora stjärna. Kommer än idag ihåg när vi med dig Nisse i täten for fram över berghällarna i Veddesta innan bebyggelse på våra träningsrundor i början av 60-talet
Vila i frid 
Beje

Bengt, 2024-06-03

D:9 T:50 Loggen