Järfälla OK vann Ungdomsserien 2018

Av: Maria P. | Datum: 2018-09-30 | Visad 649 gånger

Lördag 29 september avgjordes finalen av årets Ungdomsserie i Bagarmossen. Ungdomsserien är en serie på 4 tävlingar i Stockholm för ungdomar upp till 16 år där alla deltagare samlar poäng till sin klubb. Finalen är alltid en tävling i sprintdistans.

Skulle Järfälla lyckas med att ta hem segern i år? Det var vad man satsade och trodde på, efter de sista årens stora tillskott av ungdomar till klubben och andraplaceringen i ungdomsserien 2017. Efter de två kretstävlingarna i maj och regiontävlingen i augusti hade klubben lyckats samlat in flest poäng av Stockholms-klubbarna inför finalen. JOK hade 6018 poäng, vilket var 438 poäng mer än tvåan Tullinge SK. Det gällde bara att kämpa ända in i kaklet.

Precis som förra året åkte ungdomar, familjer och ledare tillsammans till tävlingen, med pendeltåg och tunnelbana. Små och stora kinder målades med fina JOK-granar eller fartränder i JOK-färgerna under resan. Väl på plats i Bagarmossen gick gruppen mot arenan med JOK-flaggorna i luften. Visst var det redan en solig och vacker höstdag och ett fint arrangemang, men den glada stämningen i gruppen bidrog än mer till en orienteringsdag att njuta av.

111 ungdomar startade för Järfälla OK i finalen och tillsammans plockade man in poäng så det räckte för att hålla placeringen och dra ifrån. Järfälla OK var den enda klubben av alla 24 Stockholmsklubbarna som nådde 5-siffrigt i poängställningen: 10 511 poäng. Tvåa blev Tullinge SK och trea kom fjolårsvinnaren Snättringe SK. Andra bästa norrortsklubb blev Sundbybergs IK på en sjunde plats.

Järfälla OK fick defilera på upploppet som segrande lag och ta med sig vandringspokalen hem till Granskog. På arenan firades segern med JOK-tårta.


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar