Tagga inför stafettåret 2019

Av: Maria E. | Datum: 2018-10-14 | Visad 536 gånger

Snart är säsongen och även årets stafetter över för 2018 och det är dags att planera in nästa års kavlar.  Vi vill här både göra reklam för att redan nu anmäla er till 10MILA 2019 och berätta om lite uppdateringar som gjorts på hemsidan för stafetter och förklara hur vi jobbar inom UK.

Först ut att anmäla sig till är 10MILA 2019 som går i norra Skåne helgen 27-28 april, och där anmälan till kaveln går ut redan sista februari, mer info finns här.

https://www.jarfallaok.se/events/kanmalan.php?vad=kvisa&kid=97

Vi har förstått att det har funnits en del funderingar och oklarheter om vad som gäller inför stafetter så vi har nu med hjälp av Eric Roller uppdaterat hemsidan och nedan finns ocså en del förklaringar.

Vi har UK (uttagningsansvariga) som väljs på årsmötet alternativt utses av respektive kommitté:

- Ungdom (7-16 år): Ann Roller
- Juniorer (17-20): Mårten Waldenfjord och Nils Edvardsson
- Seniorer (21-35): Mårten Waldenfjord och Nils Edvardsson
- Veteraner damer (35+): Ann Roller och Maria Edvardsson
- Veteraner herrar, aka gubbar (35+): Per Nilsson

Amälan till stafetter görs på hemsida: https://www.jarfallaok.se/events/index.php under rubriker ”Kavlar”. Där sätter vi upp ett sista datum för anmälan. Detta datum är valt så att vi ska kunna anmäla rätt antal lag. Vanlitvis är detta datum satt till 2 veckor innan för vanliga stafetter (Måsen, DM stafett). För större stafetter som 25MANNA, 10MILA, Halikko, Jokola och U10MILA är det betydligt längre tid (1-4 månader innan). Ni som som anmäler er efter detta datum gör det numera genom personlig kotakt med UK och blir reserver.

Det finns även möjlighet att välja hur gärna man vill springa, avänd er gärna av dessa (default är 123):

1:                     Jag siktar på och vill allra helst springa i förstalaget
123:                 Jag vill gärna springa i ett Järfällalag, men i vilket lag spelar ingen roll
Glad gubbe:             Jag springer om jag behövs i något lag, men får jag inte plats är jag lika glad ändå
Gul tveksamhetsgubbe:     Jag vet inte om jag vill
Rött kryss:             Jag kan inte vara med

Vårt måtto är att så många som möjligt ska få springa i våra stafettlag och vi blir jätteglada när många anmäler sig. Dock i vissa stafetter är det begränsade antal platser, t.ex. i 10MILA-kaveln är det 10 platser per lag; så om det finns 15 anmälda, blir det ett lag och 5 st reserver. Även vid andra stafetter som t.ex. distriktsmästerskap (DM) behöver vi pussla en del för att få till alla åldrar att gå ihop; så även här kan det hända att man inte får just det lag som man helst vill. Vi toppar även våra förstalag i ganska många av de kavlar som vi är med i, men ej alla. Vi förstår att ni som inte kommer med alls, eller inte i det lag ni vill eller inte får den sträcka som ni allra mest vill ha blir besvikna, men vi gör så gott vi kan. Om ni har speciella önskemål prata med oss om det i förhand.

Lagen till stafetterna brukar komma senast tisdagen i veckan innan stafetten går av stapeln.

Så om ni har frågor angående stafetter vänd er gärna till någon av oss, det är vi som vet mest hur vi har tänkt runt stafetterna och försök anmäl ert intresse att vara med i tid, det underlättar för oss när vi ska pussla ihop lagen.

/Ann, Maria, Mårten, Nils och Pelle

PS. Vissa stafetter kan andra ansvara för, tex Halikko brukar det vara Lars Palmqvist. DS."


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Besökte Glimåkra i helgen och det kommer att bli nya spännande utmaningar för många deltagare. Arenautfomningen blir liknande den i Nynäshamn.

Göran R, 2018-10-24