Årsmöte och ÅrsJOKaren

Av: Mats L. | Datum: 2019-02-17 | Visad 504 gånger

Välkomna till JOKs Årsmöte. Idag summerar vi året 2018 och sätter planen för 2019.  Dagen till ära släpps även ÅrsJOKaren 2018.

Jubileumsåret 2018 är imål! Ett axplock av allt som hänt under 2018 finns samlat i JOKaren 2018. Den visar på den otroliga bredd, kvalitet och energi som finns i vår verksamhet. Utifrån det levereras prestation på prestation på prestation… Utifrån det levereras också stunder av glädje och besvikelse som vi alla bär med oss i vårt kollektiva JOK-minne. Kanske minnen värda att tas upp med bordsgrannen vid Jubileumsfesten när Järfälla OK fyller 100år eller i snacket efter en träning i Granskog nästa vecka.

JOKaren 2018 är främst en sammanställning av det som publicerats på JOK:s hemsida (www.jarfallaok.se) under året. Jag hoppas att den över tid uppmuntrar alla JOK:are att ta sig tiden att teckna ner orienteringshändelser och att våga publicera dem för en bredare publik. Ofta blir det lite mer levande och beskrivande än att snabbt dela något på sociala medier, även om de också fyller sin funktion att skapa puls och delaktighet i allt som händer.

2019 kommer att vara ”hållbarhetens år”, dvs året där vi skapar en långsiktigt hållbar verksamhet som stöder den utvecklingsresa vi är ute på.

2019 handlar mycket om att hantera det som händer mer eller mindre av sig själv, dvs att alla blir ett år äldre som orienterare i JOK för varje år. Några exempel på område som gör att vi måste utveckla verksamheten är:
• större kullar i varje åldersgrupp skapar större spridning på orienteringsambition i respektive åldersgrupp;
• många elitsatsande juniorer/seniorer ställer högre krav på mentorskap och förebilder för att tex lära sig prestera max och samtidigt undvika skador;
• ökat antal arrangemang med fler deltagare på hemmaplan ställer högre krav på hur vi utöver Allemansrätten hanterar relationen med kommun, markägare och jägare;
• ökade löpande kostnader för verksamheten kräver motsvarande intäkter för att det ska gå runt ekonomiskt;
• fler och fler i alla åldrar klarar av längre och/eller svårare OL-banor och vill ha nya utmaningar etc

Framgångsformeln för 2019 är, utöver själva orienterandet, en nyfikenhet att lära känna fler JOK:are och att tillsammans jobba för att klubben ska fungera och utvecklas på bästa sätt.

Ett stort tack till Maria Pedersen som tillsammans med Gunilla Schönning har sammanställt den 10:e upplagan av Års-JOKaren. Till dig som läsare hoppas jag att läsningen ger inspiration till att söka nya stunder av glädje och till strävande mot nya prestationer under 2019. Trevlig läsning och vi ses på Årsmötet.

Mats Lundbäck, ordförande Järfälla Orienteringsklubb

Länk till Årsmöteshandlingar inklusive ÅrsJOK:aren: här (kräver inloggning)


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar