Tack!

Av: Leif M. | Datum: 2019-05-26 | Visad 645 gånger

Så var årets andra stora JOK-arrangemang – Stof:s Sommarläger 2019 - över.

Segerlaget i inskolningskaveln - Noel, Hampus & Jamie

Efter sex månaders planerande och periodvis intensivt arbete med vännerna i Väsby OK kom så plötsligt fredagen då det drog igång. Sällan har jag pratat med SIRI så många gånger som de sista dagarna och väderprognoserna har kastats åt alla håll.

Redan fredag förmiddag var det fullt pådrag ute på Ängsjö med arbetande händer. Man kan inte riktigt greppa hur många moment som ska genomföras, kontrolleras och justeras, hur många delar det är i en duschvagn med tillbehör, hur många enheter som behövs, hur enormt stort pussel det är att planera måltider och servering. Teknik som ska fungera, papperskorgar som ska monteras, tältrutor som ska mätas ut, bajamajor som ska hanteras, kontroller som ska sättas ut på RÄTT plats…..ja faktum är att listan kan göras väääldigt lång – OCH det finns ingen manual…..

Att göra allt detta är omöjligt utan ER. Alla ni föräldrar som har ställt upp på den långa rad av sysslor som behöver utföras, alla ni juniorer som bidragit med speakeri, utsättning, banläggning och prisutdelningar och alla ni ledare som slitit med pinnar, försvunna barn, knixiga laguppställningar, samlingar och hejarop.

Benjamin och Sara i planeringstagen

Ni har alla bidragit och stöttat på ett fantastiskt sätt och ingen ska känna sig glömd, dock vill vi nämna några som slitit alldeles extra mycket nämligen Märit, Åsa och Thomas som har kämpat oerhört i mat- och markagruppen, Mark som suttit med sitt enhetspussel hela nätterna känns det som, Robert och Sara som slitit med stafetterna och Ann som så förtjänstfullt fixat PM, uttagningar och lagändringar.

Belöningen för allt detta jobb vad är då det?

Förhoppningsvis blir det ett ekonomiskt överskott, men det är inte det som ger energi, det är att se alla glada barn! Att alla är glada när solen skiner och lördagsgodiset flödar, det tar man för givet, men att idag, i snål värme och i hällande regn som letade sig in på bara skinnet på oss alla, se barnen taggade, hurrande och sugna i växlingsfållan och inte minst se dem dyblöta komma över upploppet med leenden på läpparna, ja då är det mödan värd, eller hur!

Stort tack!

Andreas och Leif


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Kul att se traditionen att fixa Tältläger förs vidare. Och det med bravur! Ett stort tack till alla funktionärer med Andreas och Leif i spetsen, samt vår medarrangörsklubb Väsby OK.

Själv var jag på mitt första Tältläger i början av 1980-talet i Velamsund. Då i strålande sol. Nu var det inte lika fint väder men det har varit kul att följa JOK-ungdomarnas kämpa anda vi alla FB-inlägg.

Mats Lundbäck
En stolt ordförande!

Mats, 2019-05-27

Tack Leif och Andreas!

Robert, 2019-05-26