O-ringen över - ser redan fram emot nästa år!

Av: Leif M. | Datum: 2019-07-27 | Visad 346 gånger

Så var årets O-ringenäventyr till ända och bortsett från värmeböljans utmaningar har allt fungerat som man kan hoppas och önskar sig som deltagare på detta jätteevenemang som slår det mesta. O-ringen är något alla orienterare måste prova på åtminstone någon gång under karriären, det här är storslagenhet när den är som bäst.

Betraktelsen från en JOK-ares ögon blir nog klubbens bredd. Vi har varit runt 100 JOK-are som deltagit minst någon av dagarna i Norrköping, något som få klubbar kan matcha. Vidare slås man av den blandning vi ändå är. Allt från våra frontfigurer i elitklasserna med Oskar Edvardsson och Johan Langerak i spetsen, vidare till verkliga veteraner som Gunnar Eriksson, Göran Lundqvist och Kjell Lindblom, ”comebackare” såsom Marcus Saldenius, Isa Lundqvist, familjen Stridh och Jessica Karlsén, men också ”debutanter” som Olivia Gold, Lorentz Kaikkonen och familjen Nyman. Kul med så många!!

På resultatsidan blev vi utan seger i år (och därmed ingen tårta), men framskjutna placeringar i enskilda etapper såklart och även i totalen. Bröderna Brabie hamnade 4 resp 7 i MTBO:s H16-klass, Julia Pettersson knep åt sig en total 8:e plats i D12K.  Isak Langerak gjorde en förnämlig H21 vecka och det räckte till en 9:e placering, medan Jonathan Andersson (efter en 3:e plats i dagens etapp) avancerade till en 12:e plats i H14, samma plats som Benjamin L belade i H20. Johan La och Oskar hamnade 20:e resp 19:e i sina elitklasser, vilket imponerar trots att någon dag inte var den bästa.

Nu är en del åter hemma, några är på avslutsdisco, medan andra njuter campingliv ännu en natt, men sannolikt är det fler än jag som redan längtar till nästa års äventyr i Uppsala. Har du och familjen inte varit med förut? Ja, då är det verkligen dags då, när vi har detta dragplåster så nära hemmaplan det kan bli. Visst har vi 150 JOK:are på startlinjen när vecka 30 randas sommaren 2020?


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar