Man blir aldrig fullärd!

Av: Leif M. | Datum: 2020-02-23 | Visad 370 gånger

Idag samlades 260 entusiaster (14 JOK-are) vid Gärdeshallen för att i vindfyllt solsken och bland horder av vårflanörer avnjuta Vinterserien bl a runt Gärdet, på Djurgården och i den dolda Diplomatstaden. Vi deltagare var av alla åldrar och nivåer, med också elit på plats (Helena Bergman vann A-banan).

En av fördelarna med dessa evenemang är att man (fusk tycker en del) får möjlighet att redan vid incheckningen ta del av banan och man får därför god tid på sig att förbereda sina vägval och kan t o m drista sig till att utbyta tankar med konkurrenter. Så var fallet idag. Sträckan från start till kontroll 1 hade vid första anblicken ett självklart högervägval, men efter en del granskande av 4000-dels kartan upptäcker jag att det faktiskt går att springa rakt fram, på en väg genom tomtmark. Redo för start kommer jag i samspråk med klubbkompisen Lundberg och vi studerar båda de olika möjligheterna till den första stämplingen och vi blir osäkra. Får man springa rakt igenom på vägen? Tittar man väldigt noga så är vägen också skuggad med en svagt grön nyans. Jag tittar mig runt för att fråga någon och ser herr Nordin från Solna OK, en unik man som gjort över 50 Lidingölopp och som orienterar jämt. Vet han? Nej, jag vet faktiskt inte svara solnaveteranen, varför jag vänder mig till en startansvarig herre från arrangörsklubben Hellas. Får man springa vägen genom tomtmarken till ettan?? Hmm, ja jag tror det, för en del har sprungit ditåt, svarar han.

Vad är rätt? Vem vet? Hur gjorde jag och klubbkollegan Lundberg? Ni andra JOK-are som sprang?


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

En allmän väg är inte tomtmark och den borde därför inte ritas grönt. Om det är en privat väg borde den inte visas alls inom det förbjudna området. Kartan ska inte ritas så att man bjuds in i ett förbjudet område.

Också svårläst är grindöppningen bredvid ringen; med höjdkurvan där ser det ut som om grinden är stängd.

Jag tycker du borde begära att resultatet annulleras eftersom kartan är felritat.

Mr Green, 2020-03-03