Spåret från förr!!

Av: Ulf R. | Datum: 2020-04-20 | Visad 410 gånger

En riktigt tuff runda!

I början på sjuttiotalet hade vi ett terrängspår utgående från Granskog som var ca 4,4 km. Ingen orkade med mer än två varv!!

Vi blev så trötta att vi inte idag kommer ihåg rundans exakta dragning!

Det var utmärkt med grå metallbrickor (se bild). Jag har lyckats hitta 2,2  , 2,6  , 2,8 och 3,6-kmsskyltarna. Men 400 ögon ser ju mer än mina två! Har du sett en distansbricka på ett träd, meddela mig plats och fotografera om du kan. Vi hoppas kunna återuppliva spåret och snitsla upp det igen! För visst är elljusspåret för lätt (OBS ironi!)?

Uffe Radler


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Tog en runda i skogen igår och frågorna blev fler än svaren.... Har en karta från tidigt 80 tal med vad jag mindes som "idioten" men när jag nu tog det spåret så var det bara gröna skyltar som troligen var "gamla" spåret innan elljus så inte en avståndsskylt hittade jag... men på ett par ställen utefter gamla spåret där de gamla markeringarna är kvar så är det inte bara grön, gul och röd utan även en blå markering - är det någon som vet var detta var för spår - vet att draghunds SM gick från Tånglöt - tror 1984 men minns inte om det var ett blått spår

Erik, 2020-08-03

kallades för backrundan alla branta backar letades upp jag älskade det varvet, minns en gång Tommy Uvhagen slet oss runt 3 varv. hade 4 varv som mest. när intresset sinade för denna träning var ett steg bakåt det hölls även inofficiellt varv rekord som Ted Fogeby hade, mycke för han var snabb löpare .även utför .! det var (är) tuff konditionstäning !
en förgångare till detta var "stålrundan" i Väddesta innan IBM muta kommun att sabotera detta lilla paradis. 4,8km bara upp o.ner inga raksträckor jörn Johansson den var grym minne just där ..fajtas med Bj örn Johansson (Sprängare) som bodde nästan där !!!

det var tider

Ulf elis, 2020-05-03

Ska kolla i nån gammal gömma. Pratade om denna nostalgiska "idiotrunda" för några år sedan och ritade in delar av sträckningen där vi kom ihåg. Ett minne jag har är när Anders-Erik Olsson sprang bredvid stigen i det höga blåbärsriset för "det gav bra träning" medans vi andra kämpade på stigen.....

Per, 2020-04-28

Det minns vi ju såklart....kallades för "Idiotrundan" !!!

Gunilla, 2020-04-22

du får väl lägga in de hittade punkterna på en karta så man vet var man ska börja leta... Så får vi se vem som får flest brickor (och bingo).

Robert, 2020-04-21