Intensivkurs i orientering för vuxna nybörjare - 29-31 Maj 2020

Av: Thierry R. | Datum: 2020-06-07 | Visad 156 gånger

Äntligen var det dags för en ny efterfrågad och efterlängtad orienteringskurs för vuxna nybörjare!

En ny kule 17 vuxna fick nöjet att utbilda sig i konsten av att orientera i Granskog! I år gav corona restriktioner en ny prägel på kursen: den hölls helt utomhus där dataskärmen ersatts med papper och tavla. Nytt också var att Göran spenderade många timmar på att anpassa kursmaterialet och ordna nya gula/oranga banor. Allt detta med tanke på att kunna återanvändas gång efter gång. Teori delarna delades bland dem engagerade ledare: Göran, Malin, Tomas och Thierry.

Fredag 18:00 började kursen efter att alla lyckades med första orienterings uppgiften: att hitta till Granskog! Teori pass 1 om kart och kompass grunder efterföljs med en promenad i 4 pers grupper i skogen för att titta på landskapet och orientera sig.

Lördag 9:00 var alla tillbaka för teori pass 2, kontrolltagning med dess innebörd, efterföljd av ett praktik pass 2 i 2 på gula banor. Ann, Teresia och Carin hjälpte oss att guida dem.


Vid 12:00 erbjöds en fin lunch laggad av en ny-gammal medlem och kock, Magnus S. och serverad av själva Janne! Mäta och belåtna fick deltagarna lyssna på en entusiastisk Göran förklara advancerade begrepp: booma smart, generalisera, STOP. Senare fick de praktisera själva på något svårare oranga banor.

Söndag bjöd också på strålande väder, perfekt för en utmanande tävlings-liknande dag i konstens alla regler med SI brickor, fålor,
startklocka och målgång med stöd från Teresia, Helena N, Carin.

Efter målet fick vi smaka på en ännu godare lunch av Magnus serverad av Helena S.

Som avslut gick vi igenom hur alla kan fortsätta, se https://www.jarfallaok.se/klubben/nyborjare.php och vi kunde bara märka hur nöjda och ivriga
alla var att prova sina färdigheter - och redan dagen därpå!

Vi träffas nu i skogarna runt Järfälla med naturpasset eller under sommarens gul/orange träningar! Men utan tveckan kommer ni att höra Görans röst echoa i skogen: passa kartan, håll kartkontakten, lyft blicken - det gör vi fortfarande, vi som gick också kursen!

Nu är ni färdig lärda! Ut i skogen, orientera och ha kul!

Sist, stor tack till alla engagerade funktionärer som gjorde kursen till en lyckad evenemang!


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar