Trekvällars

Av: Malin K. | Datum: 2020-07-04 | Visad 551 gånger

Äntligen blev det tävlingspremiär! Ravinen bjöd in Trekvällars i Nackareservatet och JOK hade drygt 30 startande varje dag. Att äntligen få komma ut på en riktig tävling var lite spännande. Hur skulle det se ut i år när allt annat varit inställt?

Arrangören hade gjort ett jättebra jobb med att arrangera en Coronasäker tävling. Arenan var lite annorlunda med varken servering eller dusch och alla uppmanades att stanna stå kort tid som möjligt. Man fick en yta på arenan tilldelad när man kom dit och meddelade arrangören att den var ledig när man gick hem. Eftersom man anmält sig till olika startblock och hade fri starttid inom den var det ingen väntan på arenan och någon trängsel blev det aldrig.

Hur var själva tävlingen då? Det var roliga och utmanande banor i fin skog. Den första JOKare jag mötte på arenan sammanfattade det som svårt. De övriga jag hann möta innan jag själv sprang till start hade alla stora leenden även om det muttrades om bommar. Själv lyckades jag under de tre kvällarna både spika kontroller och prova på ordentliga bommar. Det fanns vägval att göra på både långdistanserna och medel då sträckorna mellan kontrollerna flera gånger gick över förbjudet område så rakt på inte var ett alternativ. Det fanns också många berg som banläggaren fick oss att springa över mer än en gång, kanske hade andra vägval varit kloka även här. När det är tävling får man inte glömma att stämpla på kontrollerna heller. Efter en lång träningssäsong med bara touch fick jag påminna mig lite extra om det vid första kontrollen.

JOK var väl representerade i de flesta klasser mellan inskolning och HD65 som var tävlingens äldsta klass. En del bra resultat såg vi också, framförallt i ungdomsklasserna där Max Boström tog en 1:a placering i H12 första kvällen och Miia Roller tog hem 2:a platsen i D16 totalen.


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Instämmer Malin, mycket bra arrangemang under de förutsättningar som finns! Jag så ca 10 personer i skogen och ytterligare kanske ett 30-tal på TC så det är betydligt mer folktätt på de flesta andra håll.

Leif, 2020-07-05