Rapport från Ängsjölyftet

Av: Birgitta B. | Datum: 2020-09-12 | Visad 437 gånger

Under fem halvdagar och en heldag har åtta funktionärer instruerat och inspirerat till orientering för elever i klasserna 5 och 6. De skolor som vi hjälpt i år var Aspnässkolan, Barkarbyskolan, Vittra, Växthuset, Herrestaskolan samt Fjällenskolan. Träningsmedlemmen Susen L har varit ansvarig ledare på plats vid Ängsjö varje dag.

Årets arrangemang var tvunget att Corona-säkras eftersom flera av funktionärerna är 70+are och ska undvika att beblanda sig med andra. Vi gjorde en egen hage för JOKarna och på så vis fick det bli lite distansundervisning. Varje elev fick egen karta och lärarna hjälpte till med utdelning av SI-pinne och utskrifter från sträcktidsskrivaren. Från vår hage stöttade vi så gott det gick. Kommunen hade sett till att det fanns handsprit och munskydd till de som ville ha det.

Det finns alltid ett tält att tillgå om det skulle regna och det blev tyvärr några dagar som det behövdes sättas upp. Annars var humöret på topp och några elever som till en början var ”anti” kom tillbaka med ett leende på läpparna efter andra rundan. Det syntes tydligt att de kände sig stolta över att ha klarat av det hela. Det värmer. Några kommentarer från den sista dagen var: Jättekul att springa och blippa! – Roligast är att lista ut var kontrollerna sitter! – Det är som en skattjakt. – Roligaste idrotten vi provat idag!

Vår orienteringsaktivitet under Ängsjölyftet är mycket uppskattad av Järfälla skolor och vi hoppas att vi kan stötta och hjälpa dem även nästa år.


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Kul att läsa om! Och bra jobbat!

Robert, 2020-09-13