SM-medalj i veterandebut

Av: Leif M. | Datum: 2021-08-28 | Visad 383 gånger

Det är inte varje dag man får förmånen att dela bil med en SM-medaljör, men så var det i dag....

Silvermedalj runt halsen

Under innevarande helg pågår Veteran-SM i Köping med knappa 1000 anmälda från hela landet (en guldmedalj gick till IS Nilivaara). Efter en inledande sprint omkring Stora Torget i Köping var det idag dags för medeldistansen i byn Körtinge (samma uttal av Kö som i Köping). Jag fick förmånen att transportera JOK-klippan Anders Boström till veteran-SM-debuten och i klassen H35 och redan på vägen dit förstår jag hur en person med vinnarinstinkt resonerar. Anders, eller ”Bosa” som han kallas av de flesta, hade inför dagens tävling konstaterat att området vi skulle tävla på idag hade varit förmån för flera värdetävlingar under åren i form av olika SM-tävlingar, redan i slutet av 1990-talet. Bosa hade vidare studerat startlistan och konstaterade, där han satt i baksätet, att det fanns svåra konkurrenter som normalt håller god klass även i H21-sammanhang. Under resan till Köping kunde vi i framsätet höra hur Bosa åt och drack av den medhavda matsäcken, sannolikt i väl avvägda mängder, och det var inte svårt att förstå att han ”var taggad” inför SM-debuten på den här nivån.


Bosse och Bosa analyserar

En ganska sen start var det som gällde och när han kom i mål vid 13.30 gjorde han det på en klar andraplats, någon som hotade fanns inte kvar ute i skogen och silvret var säkrat för JOK-demonen, knappa tre minuter efter segraren David Bejbom som enligt Bosa var ca 45 sekunder snabbare i löpningen per kilometer, snacka om koll…… Nu hoppas ni på 10-mila nästa år och en taggad Bosa i laget!

Prisutdelningen blev välbesökt och solrosorna sken ikapp med glada medaljörer och skinande medaljer, grattis Bosa!


Carin letar sekunder

Vid fredagens SM-sprint gjorde ”nybörjaren” Carin Homann ett kanonlopp. Det är inte många år sedan Carin skolades in i orienteringsvärlden av Göran Lundqvist och hans team och nu var Carin bara 25 sekunder från en bronspeng. Vad månde det bliva, imponerande!


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar