Långa branter och tunga mossar på SM Lång i Strömstad

Av: Oskar E. | Datum: 2021-09-19 | Visad 328 gånger

Fredag:

Färden väster ut till Bohuskusten och Strömstad startade på fredagseftermiddagen från Kallhälls station. Det var dags för årets svenska mästerskap i långdistans och JOK hade 6 taggade löpare till start. Under resan tävlades det i flera olika billekar för att fördriva tiden. Ett exempel är leken ”Häst och kyrkogård” som introducerades till JOK av Isak Langerak under Åhuslägret 2014. I leken så får den som först ser en häst och ropar ”häst” ett poäng. Sedan om någon ser en kyrkogård och ropar ”kyrkogård” så nollställer man alla andras poäng. Den som har flest poäng när man kommer fram till destinationen vinner. Lägrets upplaga slutade med noll poäng för alla deltagare efter många passerade kyrkor på slutet.

Lördag:

Lördag morgon och det var dags för kval. Det blev en tidig morgon och efter att ha käkat en god blåbärsgröt begav vi oss mot tävlingen i Flöghult. Först ut av JOKarna denna morgon var Barkarbys William Grunder som tävlar i H18-klassen. Terrängen bjöd på hög undervegetation, långa brantkanter och tunga mossar. När alla JOKare väl var i mål så var det två som var klara för A-final: Stäkets Jesper Åkesson och Kallhälls villastads Anton Silier.

På väg hem från tävlingen gjorde vi ett stopp vid en historiskt plats för Järfälla OK. Nämligen Bovall gård där namnet Bovallius har sitt ursprung.

Efter hemkomst och lite vila, så var det dags för mini-golf tillsammans med några löpare från Attunda och Långhundra. Det blev en jämn kamp, men tillslut drog Oskar det längsta stråt och lyckades precis slå William Grunder, JOKs egna Henrik Stensson.

Söndag: 

Efter uppstigning med tuppen var det dags för frukost och utstädning av stugorna. Därefter begav vi oss mot finalerna och först ut var B-finalerna. Bäst resultatmässigt gick det för Oskar som slutade 2a. Löparna upplevde banorna som roligare idag och extra kul var att flera löpare hade kontroller inne i Norge. Sedan var det dags för A-finalerna. Efter två stabila lopp slutade Anton och Jesper 18e respektive 25a. Extra kul var det för Jesper som precis lyckades slå halv-JOKaren Albin Warvelin. Efter att, precis som igår, ha avnjutit en proteinfri pastasallad som fältlunch var det åter dags att bege oss hem mot Järfälla. Kommande tävlingar för elitgänget är SM sprint i Norrtälje och Swedish League på Gotland i mitten på oktober. Tack för ett fint läger!

Kartan vid norska gränsen

Skriven av: Erik ”Kork4” Bovallius och Oskar Edvardsson

Bilder: William grunder, Nils och Oskar Edvardsson


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Trevligt reportage med fina bilder!

Birgitta, 2021-09-19

Bra jobbat allihopa! Spännande både med Bovall gård och att ni var inne i Norge. Var det inga gränsvakter denna gång?

Maria, 2021-09-19