Tjejläger i Sigtuna

Av: Maria P. | Datum: 2021-10-24 | Visad 427 gånger

Den här helgen var det dags för JOK:s tjejer 12-16 år att samlas för ett tjejläger. Tolv tjejer åkte tillsammans med ledare till Sigtunas fina klubbstuga lördag – söndag för att umgås, springa orientering, ha roligt och äta gott.

Lördagen startade med lära-känna-varandra-lekar och därefter en orienteringsbana med vägvals-träning som sprangs i patrull, alltså två och två. Efter dusch, bastu och en god sopplunch hade vi eftersnack om vägvalen i stugan och Dora Kock berättade om sina erfarenheter av orientering från sin uppväxt och fram till idag.

Inget tjejläger utan eftermiddagsfika, så vi åt kladdkaka med grädde där vid halv tre. När faten var tömda blev det andra bullar: Mia E dök upp som David Sundin och ordnade utmaning på utmaning i BÄST I TEST. Lagen fick tävla bl.a. om att presentera det mest förvånande under en mugg, den mest synkroniserade dansen och att få så många Ahlgrens bilar som möjligt att sitta kvar på ansiktet. Efter nästan två timmar hade ett vinnande lag utsetts: Kompiassarna. De fick diplom och ett fint pris på kvällen: varsitt par Bäst-i-test-tofflor och godis.

Hela gruppen hjälptes åt att laga taco-middag och därefter marängsviss. Efter ett tag blev det filmkväll med snacks, då vi såg filmen Truman show som röstats fram. Därefter gick alla i säng i valfri takt … Good after noon, good evening and good night (citat Truman) …

På söndag morgon gick vi upp 8.15, åt en god frukost, packade ut oss ur den fina stugan och åkte till Oktoberracet utanför Enköping. Patrullöpning även där men i andra konstellationer, alla sprang en medelsvår 3 km bana. Tjejerna kom tillbaka varma, glada och nöjda och efter hamburgerlunch i serveringen åkte vi hemåt mot Järfälla igen.

Tack för en mysig och rolig helg med er härliga unga tjejer i JOK!


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Oh, vad roligt det låter. Toppen initiativ.

Andrea, 2021-11-02

Låter som en toppen helg, kul!

Lina, 2021-10-28